keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Takapuoli edellä puuhun!

Ei ole mennyt niinkuin elokuvissa tämä meikäläisen dieetti! Ensimmäinen viikko meni oikein hyvin, jopa viikonloppu, vaikka käytiin seinäjoella ja muualla, meni ruokailun suhteen ihan melkein oikein. Myönnän että söin äitin leipomaa kinkkupiirakkaa ja teehen sujahti hunajaa, mutta kaikkea kumminkin vain vähän. Viikko 2, eli viime viikko ei sitten mennytkään niinku piti. Vähän kaikenlaista hampaiden kiristelyä siellä sun täällä, aikataulut meni pieleen ja aamuisin herääminen oli nii järkyttävää tuskaa, että aamupalan nauttiminen venyi työpaikalle ja aika monta ateriaa korvautui rahkalla. Puolustukseksi voin sanoa sen, että en kumminkaan syönyt mitään herkkuja tai kiellettyjä ruokia, mutta ensinnäkin söin päivittäin epäsäännöllisesti ja liian vähän, enkä juonut vettä riittävästi. Urheilukin jäi yhteen vaivaiseen lenkkiin, kun ensimmäisellä viikolla työmatkan tein mutkan kautta polkupyörällä ja kävin jopa salillakin. Viime viikon kuljin vain Harlikalla ja mietin että pitäisi. Pitäisi!
Viikonloppu oltiin Nurmeksessa Mopot Showssa, eli niissä juhlissa joissa olin ajatellut juoda muutaman oluen, vaikka dieetin aikana ei pitäisi sellaisia lihotuksia nauttia.. Voin kertoa ettei superdieetti ja alkoholi tosiaankaan sovi yhteen! Olo oli kuin yli 10 vuotta sitten, kun parin siiderin ja yhden kaljan jälkeen olin ihan valmis. Minä joka oon tavallisesti joutunut ihan juomalla juomaan jos oon humalaan halunnut, niin nyt tosiaan litran verran sidukkaa ja yksi iso olut ja se oli siinä........... Onneksi tajusin poistua takavasemmalle, enkä jäänyt nolailemaan sinne baariin. Toki tuli siinä illan aikana tehtyä ihan omatoiminen vatsahuuhtelu, joten kovin kauan ne juomat ei ehtineet siellä mahassa lillua ja imeytyä. Lauantaina onneksi olo oli oikein kohtuullinen ja parani sitä mukaa kun grillattiin. Unohdin säännöt ja ilolla popsin voisipulikastikkeen kera uusiaperunoita ja söin possun filettä kesäkeittiöistä. Pari olutta siihen kylkeen ja eipä hetkeen ole ollut niin synnyttävä olotila! Maha tosiaan tottunut vähiin hiilareihin, perunat ja kalja ei ollut kovin hyvä valinta.. Toisaalta ilta meni niitä sulatellessa, eikä ollut enää nälkä eikä jano. Ihan mahtava juttu oli myös päästä lauantaina paikallisen hotellin baariin Greedy Pigin keikalle! Ukot soitti ja esiintyi ihan sairaan hyvin ja meno oli muutenkin mukavan rok, vaikkakin huomattavasti rauhallisempaa kuin monesti muulloin. Sunnuntaina söin vielä palan synttärikakkua ja sitten pistin haarukan taskuun odottelemaan uutta viikkoa.
Alkuviikko onkin mennyt ihan suhteellisen hyvin. Maanantaina väsytti viikonlopun valvomiset enkä saanut itseäni salille, mutta söin sentään suht hyvin. Tiistaina yllätin itseni ja muun yleisön ja pyyhälsin jo ennen töihin menoa hikoilemaan uimahallin punttikselle. Siellä mummojen ja vaarien kanssa pullisteltiin. Hävettääkin alkoi, kun joku supermuori teki samoilla painoilla ku minä. Toisaalta tuollaset valvotut viikonloput lisukkeineen tekee tälläisestä vetreästä kaksvitosesta hyvin äkkiä vanhan käiverön! Superdieetin salitreeni on kyllä tosiaan melkoisen raskas! En tiedä millä sen saisi vedettyä niin nopeasti, että ehtisi tekemään koko ohjelman 4 kertaa, niinkuin ohjeissa sanotaan. Eilen ihmettelin myös, että enkö tehnytkään tarpeeksi isoilla painoilla kun paikat ei ole kipeät? Turha huoli, tänään ne on! Kävin moottoripyörän hakemassa 120km päästä ja ajaessani kotiin alkoi jalat tulla kipeäksi. Pihassa nousin pyöränpäältä kuin cowboy!
Tänään oli myös viimeinen työpäivä. Huomena olisi tarkoitus järjestellä asioita, käydä pankissa, verotoimistolla ja maistraatissa hoitamassa toiminimen lopetukseen liittyvät asiat. Sähkösopimus pitäisi siirtää ja muuttoilmoitus tehdä. Pyykkiä saisi pestä ja alkaa pakkailemaan tavaroita. Viikonloppuna saadaan avain uuteen asuntoon ja alkuviikosta olisi tarkoitus päästä muuttamaan!  Ihan mahtava juttu! Huomenna aion myös ehtiä salille ja koettaa saaa tehtyä ohjelmaa hieman isommilla painoilla..
Dieetin hankalimmaksi asiaksi on kyllä muodostunut syöminen. Kana tulee jo korvistakin ulos, samoin rahka leseineen. Kaipaan ruisleipää! Ja maitoa!!! Myös se, että pitäisin syödä niin paljon tai usein.. tiedän että liian vähän syöminen on aivan yhtä haitallista, kuin syödä liikaa, mutta välillä ei vain laske!!

Oon kuitenkin päättänyt viedä tämän touhun loppuunasti ja ottaa tästä mallia elämään. Romahdusten jälkeen pitää vain ottaa itseä niskasta kiinni ja heilauttaa pää lavuaarin reunaan herätyksenä. Painua salille ja syödä kanaa ja 200 grammaa salaattia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti